2 dideli obuoliai,
6 šaukštai bruknių uogienės,
pakelis riebios varškės,
po šaukštelį cinamono ir vanilinio cukraus.
M o r e n g ų masei:
4 kiaušinių baltymai,
stiklinė cukraus,
3 šaukštai migdolų lakštelių,
šaukštas citrinų sulčių.
P a p u o š t i:
mėtų arba melisos lapelių,
šaldytų aviečių.
GAMINIMAS:
Obuolius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite storais griežinėliais, išskobkite sėklalizdžius ir išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Varškę gerai ištrinkite su cinamonu ir vaniliniu cukrumi ir sukrėskite į obuolių griežinėlius. Ant kiekvieno varške įdaryto obuolio griežinėlio paskirstykite po šaukštą bruknių uogienės.
Baltymus išplakite iki standžių putų, supilkite cukrų, pagardinkite citrinų sultimis ir viską gerai išplakite. Ant kiekvieno obuolio griežinėlio krėskite po truputį baltymų masės, užberkite migdolų lakštelių ir 10-12 min. pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite papuošę mėtų lapeliais ir avietėmis.