2 apvalios cukinijos,
stiklinė ryžių,
indelis konservuotų pomidorų be odelių,
300 g jautienos faršo,
150 g tarkuotos mocarelos,
2 svogūnai,
3 česnako skiltelės,
šaukštas sviesto,
didelė morka,
pagal skonį druskos,
pipirų,
džiovintų bazilikų,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai koncentruoto pomidorų padfažo.
GAMINIMAS:
Cukinijų viršų nupjaukite, vidų išskobkite ir susmulkinkite. Morką nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Svogūnus, česnakus ir morkas pakepinkite svieste, sudėkite smulkintą cukinijų minkštimą, paskui-šakute maigytą faršą, jį pasūdykite, pagardinkite pipirais, kiek pakepinkite.
Į pakepintą faršą sukrėskite pomidorus, dar pakaitinkite, apibarstykite bazilikais, galiausiai įmaišykite virtus ryžius, pomidorų padažą ir tarkuotą mocarelą. Cukinijų vidų apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi, tada iki viršaus prikrėskite įdaro, užvožkite nuplauta cukinijos dalimi ir kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.