6 kiaušinių tryniai,
45 g mielių,
300 g miltų,
pusė pakelio sviesto,
saujelė razinų,
nutarkuota citrinos žievelė,
pagal skonį vanilės,
50 g cukraus,
pusė šaukštelio druskos,
100 g citrinų ir apelsinų cukatų,
2 šaukštai sviesto.
GAMINIMAS:
Mieles sutrinkite šakute, užpilkite trupučiu šilto vandens, gerai išmaišykite ir apie 15 min. palaikykite šiltai. Atskirame dubenyje išsukite mieles, kiaušinių trynius, vanilę, nutarkuotą citrinos žievelę, cukrų, druską. Tada nuolat maišydami po truputį suberkite miltus, galiausiai įmaišykite kambario temperatūroje atšildytą sviestą ir apie 10 min. minkykite,kol susidarys vientisa, bet minkšta ir lipni tešla.
Tešlą dėkite į miltais pabarstytą dubenį ir uždengusi rankšluostėliu, laikykite šiltai, kol gerokai pakils. Į iškilusią tešlą įminkykite citrinų ir apelsinų žievelių cukatas, razinas, paruoštą masę sudėkite į riebalais išteptą aukštą kepimo skardą ir dar apie 45 minutes palikite, kad pakiltų.
Tešlos viršų aptepkite lydytu sviestu ir iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 40 min. Italai sako, kad panettone aukščiausios kokybės būna tik tada, kai gaminamas itin kruopščiai ir su didele meile.