4-5 riekės baltos duonos arba ragaišio,
1 stiklinė virtų arba konservuotų obuolių,
200 g vištienos,
1 kiaušinis,
1 valg. šaukštas tarkuotų krienų,
1 valg. šaukštas supjaustytų svogūnų galvučių arba laiškų,
1/2 stiklinės majonezo arba grietinės,
1-2 val. šaukštai obuolių sulčių,
sviesto,
moliūgų salotų,
salotų lapų.
GAMINIMAS:
Duona padžiovinama orkaitėje arba aptepama sviestu. Obuoliai, vištiena, kietai virtas kiaušinis supjaustomi smulkiais kubeliais, sumaišomi su tarkuotais krienais, pjaustytais svogūnais, majonezu arba grietine, pagardinama obuolių sultimis. Obuolius arba obuolių sultis galima pakeisti moliūgų salotomis.
Ant sumuštinio kauburėliu sudedama salotų masė, papuošiama salotų lapais. Galima imti ir visą kepalą duonos; nupjovus viršutinę plutą ir išgrandžius minkštimą, prikemšama salotų. Nupjautą plutą galima panaudoti kaip dangtelį. Valgant duona kartu su salotomis perpjaunama į 4-6 gabalus.