4-6 baltos duonos riekės,
200 g faršo,
nedidelis svogūnas,
1 valg. šaukštas vandens arba grietinės,
1/2 kiaušinio,
1 arbat. šaukštelis sviesto,
1 raugintas arba šviežias agurkas,
1 pomidoras,
druskos,
pipirų,
salotų,
taukų arba aliejaus.
GAMINIMAS:
Duona pakepinama. Faršas sumaišomas su vandeniu arba grietine, kiaušiniu, ištirpdytu sviestu ir supjaustytu svogūnu, pasūdomas, įberiama pipirų. Padaromi frikadeliai (25-30 vnt.), išverdami truputyje vandens ir pakepinami taukuose arba aliejuje.
Ant vieno riekės krašto išdėliojami frikadeliai (5-6 vnt.), ant kito-salotos lapas ir supjaustytas agurkas. Ant viršaus uždedama pomidoro puselė. Tokiems sumuštiniams galima panaudoti vakarykštės dienos frikadelius. Jeigu jie sausi, galima uždėti majonezo arba grietinės.