1 didelė silkė,
1 svogūnas,
2 kiaušiniai,
citrinos sulčių arba acto,
pipirų,
1-2 valg. šaukštai grietinės arba aliejaus,
1 obuolys,
1-2 rauginti agurkai,
garstyčių,
svogūnų laiškų,
krapų ir petražolių lapelių,
4-6 riekės juodos duonos,
sviesto.
GAMINIMAS:
Silkė (išėmus kaulus ir nulupus odą), svogūnas, kieti kiaušiniai ir obuolys pjaustomi, sumaišomi su grietine arba aliejumi, pagardinama pipirais, garstyčiomis, citrinos sultimis arba actu.
Duona truputį pakepinama arba aptepama sviestu, uždedamas storas sluoksnis silkės masės. Papuošiama kiaušinio, svogūno ir agurko griežinėliais, supjaustytais svogūnų laiškais arba krapų ir petražolių lapeliais.