4-6 riekės juodos duonos arba ragaišio,
20 g margarino arba taukų,
3/4-1 stiklinė birios ryžių košės,
100 g minkštos mėsos,
10 g taukų,
1-2 arbat. šaukšteliai miltų,
1/2 stiklinės sultinio,
1 valg. šaukštas pomidorų tyrės,
1 svogūnas,
1 valg šaukštas grietinės,
1 pomidoras arba agurkas, žalumynų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Duona pakepinama, kol apskrus plutelė. Karšta ryžių košė sumaišoma su apkepinta mėsa ir taukais, miltais, sultiniu, pomidorų tyre, svogūnu ir grietine. Tai galima padaryti ir tokia tvarka: pomidorų tyrę ir smulkiai supjaustytą svogūną patroškinti riebaluose.
Paskui įdėti miltų, lengvai pakepinti, supilti sultinį, pavirti 5-10 minučių, pagardinti druska ir pipirais, įdėti grietinės. Ant kiekvieno sumuštinio kauburėliu sudedama ryžių ir mėsos masė, ant viršaus gabalėlis pomidoro arba nenulupto agurko, žalumynų.