8-12 plonų riekelių baltos duonos,
3 pomidorai,
20 g sviesto arba margarino.
S a l o t o s:
3 kiaušiniai,
1 didelis obuolys,
1 svogūnas,
1 rūkyta silkė arba 4-6 stambesnės rūkytos strimėlės,
krapų,
pipirų,
druskos,
2-3 valg. šaukštai majonezo.
GAMINIMAS:
4-6 baltos duonos riekelės aptepamos sviestu, uždedama pomidoro griežinėlių, pasūdoma, pabarstoma pipirais. Salotoms kietai virti kiaušiniai, obuolys, svogūnas ir rūkyta žuvis susmulkinami, sumaišomi su smulkiai supjaustytais krapais, įdedama druskos ir pipirų.
Majonezo dedama tiek, kad salotos būtų palyginti sausos, bet produktai suliptų. Salotos dedamos ant pomidorų ir iš viršaus pridengiamos kitu duonos gabaliuku, sviestu žemyn. Kepama orkaitėje, kad sumuštiniai parustų.