4-6 riekės baltos arba juodos duonos,
50 g margarino,
1 rūkyta silkė,
1 valg. šaukštas miltų,
1/2 stiklinės žuvies sultinio,
vandens,
2-3 rūgštūs obuoliai,
1 svogūnas,
druskos,
pomidorų tyrės arba ankštinių pipirų,
1-2 kiaušiniai,
1 pomidoras arba salieras.
GAMINIMAS:
Viena duonos pusė apkepinama. Silkė nuvaloma, išimami kaulai. Obuoliai supjaustomi mažais plonais griežinėliais, svogūnai susmulkinami. Silkės gabaliukai ir svogūnai truputį pakepinami margarine, įdedama miltų ir skysčio, paverdama, paskui sudedami obuoliai ir dar šiek tiek pakepinama ant ugnies.
Kai visi produktai suminkštėja, įdedama druskos ir pomidorų tyrės arba ankštinių pipirų. Masė užtepama ant paskrudintos duonos pusės ir kepama. Papuošiama kietai virtų kiaušinių ir pomidoro arba virto saliero griežinėliais.