P a p l o č i u i:
4 kiaušinių tryniai,
50 ml cukraus,
50 ml grūstų riešutų,
1 šaukštas krakmolo,
2 šaukštai miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Į d a r u i:
250 g džiovintų slyvų,
100 ml obuolių sulčių,
100 ml tamsiojo romo,
50 ml cukraus,
1 l ledų.
P a v i r š i u i:
4 kiaušinių baltymai,
150 g cukraus pudros,
migdolų drožlių.
GAMINIMAS:
Paruoškite paplotį: trynius su cukrumi sukite tol, kol pasidarys puri masė. Cukrų, riešutus, krakmolą, miltus ir kepimo miltelius sumaišykite, į juos įmaišykite trynius su cukrumi. Tešlą supilkite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą atsegamą 23-24 cm skersmens skardą.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 13-15 minučių. Paplotį išimkite iš skardos, atvėsinkite. Paruoškite įdarą: slyvas supjaustykite lonomis juostelėmis, sudėkite į puodą, užpilkite sultimis, romu, įmaišykite cukrų. Uždengus virkite ant mažos ugnies 10 minučių ir atvėsinkite.
Paplotį įdėkite atgal į formą. Ant jo supilkite atvėsusią slyvų masę. Gerai sušalusius ledus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant slyvų įdaro. Baltymus su cukraus pudra išplakite iki standžių putų, gražiai paskirstykite ant ledų, pabarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite 250 laipsnių orkaitėje 4-5 minutes, kol baltymų masė paruduos. Patiekite iš karto.