Minkšta trapi tešla receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Minkšta trapi tešla


INGREDIENTAI:

6 kiaušiniai,
180 g cukraus,
1 pak. vanilinio cukraus,
150 g miltų,
30 g krakmolo,
100 g sviesto arba margarino,
1 nubrauktas arbat. š. kepimo miltelių,
šiek tiek pieno,
be to, riebalų formai ištepti.


GAMINIMAS:

Ruošiant tešlą klasikiniu būdu, riebalai (sviestas arba margarinas) išsukami iki purumo. Tada po vieną įmušami kiaušiniai, beriamas cukrus ir masė sukama toliau, kol neliks cukraus kruopelių. Trūkumas tas, kad sugaištama nemažai laiko masei ištrinti iki cukrus visiškai ištirps.

Tad siulome Jums du praktiškesnius tešlos ruošimo būdus. Pusvalandį, prieš ruošdami tešlą, riebalus išimkite iš šaldytuvo, kad atšiltų iki kambario temperatūros. Tada juos nesunkiai išsuksite iki purumo. Kiaušinius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Jau plakant cukrus iš dalies ištirpsta.

Kitas variantas-riebalus išlydykite ir dar kelias min. pakaitinkite, kad įgautų aukso spalvą. Lydyti riebalai suteiks kepiniui malonų aromatą. Putas, susidariusias riebalus kaitinant, nugraibykite. Dėmesio: riebalus į kiaušinių ir cukraus plakinį pilkite tik ataušinę iki kambario temperatūros.

Nuosekli darbo eiga tokia: išplakite kiaušinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Riebalus išsukite iki purumo arba išlydykite. Į kiaušinių masę po šaukštą įmaišykite riebalus. Žinoma, lengviausiai tešlą paruošite mikseriu.

Trynius, atskyrę nuo baltymų, galite ištrinti su cukrumi ir į juos dalimis sudėti riebalus. Galiausiai įmaišykite išplaktus iki standumo baltymus. Taip paruošta tešla bus puresnė, bet mažiau sultinga. Kad iškepęs biskvitas būtų išties purus ir minkštas, miltai turi būti aukštos kokybės ir birūs.

Todėl juos būtinai persijokite, sumaišę su kepimo milteliais (ir, jei nurodyta recepte, su krakmolu bei kakavos milteliais). Šį mišinį, berdami po šaukštą, įmaišykite į kiaušinių ir riebalų masę. Miltus galite persijoti ir tiesiai į kiaušinių ir riebalų masę, o tada tešlą išmaišykite.

Jokiu būdu stipriai neplakite miltų su kiaušinių ir sviesto mase, kad nesutrūkinėtų tešloje susidariusios mažos oro pūslelės. Tešlą atsargiai verskite plakimo šluotele (tik viena kryptimi) arba medine mentele, kol visi produktai gerai išsimaišys ir masė taps vietisa.

Įvairūs miltai būna skirtingo glitimo (tai vandenyje netirpstantys miltų baltymai0. Nuo to priklauso ir paruoštos tešlos tirštumas. Jei, užmaišę tešlą, matote, kad ji per tiršta, įpilkite truputį pieno ar įmaišykite grietinės. Galiausiai į tešlą įmaišykite priedus: razinas, įvairių rūšių riešutus, aromatines esencijas. Tešla turi būti riebios grietinės tirštumo ir sunkai kristi nuo šaukšto (plakimo šluotelės).

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668