Maži biskvitinės tešlos pyragaičiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Maži biskvitinės tešlos pyragaičiai


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
(20-25 pyragaičiams)
60 g miltų,
5 kiaušiniai,
1/2 citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis,
žiupsnelis druskos,
60 g cukraus,
50 g krakmolo.

I įdaras-šokolado kremas:
150 g vandens vonelėje išlydyto šokolado,
100 g grietinės,
2 kiaušinių tryniai ir šiek tiek romo.

II įdaras-pudingas,
III įdaras-kavos kremas,
IV įdaras-citrinų kremas.

Pyragaičiams puošti:
pistacijos riešutų,
vaisių cukrinukų,
dekoratyvinių rutuliukų.


GAMINIMAS:

I įdaro- šokolado kremo produktus išplakite ir masę įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Užpilui baltąjį glajų išmaišykite su keletu lašų citrinų sulčių ir romo. II įdaras-pudingas: išvirkite pudingą iš 1 pak. pudingo (vanilinio ar grietininio) miltelių. Atvėsusį sustingusį pudingą išsukite su tokiu pačiu kiekiu pertrintų braškių ir keletu lašų citrinų sulčių.

Užpilui baltąjį glajų pagardinkite vyšnių likeriu. III įdarui-kavos kremui: užvirkite sumaišę vienodą kiekį grietinės ir stiprios kavos. Masę išmaišykite su vanilinio pudingo milteliais ir plakite, kol kremas atvės. Šiuos pyragaičius apliekite glajumi, pagardintu kavos likeriu.

IV įdaro-citrinų kremui: stiprų citrinų likerį išmaišykite su krakmolu ir supilkite į verdantį vandenį-išvirkite kietą pudingą. Ataušusį sukite su nešaltu, kambario temperatūros sviestu, kol kremas taps purus. Užpilui glajų pagardinkite migdolų likeriu.

Pasiruoškite biskvitinę tešlą pyragaičiams . Kad kepdama tešla neišsklistų ir pyragaičiai išlaikytų suteiktą formą, kiaušinių baltymus, atskyrę nuo trynių, išplakite iki standumo. Tada, nenustodami plakti, dalimis suberkite cukrų. Mediniu šaukštu į standžias baltymų putas atsargiai įmaišykite krakmolą.

Būtent baltymų putos suteikia tešlai standumą ir purumą. Miltus plakite su 2 valg. š. vandens ir kiaušinių tryniais. Jei turite mikserį, plakite didžiausiu greičiu, kol tešlos tąsumas sumažės. Tuomet suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir druską.

2-3 šaukštus baltymų putų įmaišykite į trynių masę, kad ji nebūtų labai tiršta. Tada sukrėskite likusią baltymų masę ir tešlą atsargiai išmaišykite (viena kryptimi). Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį (arba švirkštą) su lygiu antgaliu.

Jei neturite specialaus maišelio, tešlą galite sukrėsti į paprastą polietileno maišelį. Ją sustumkite į vieną maišelio kampą ir žirklėmis iškirpkite nedidelę skylutę. Tešlą į maišelį lengviau sukrėskite, atlenkę jo kraštus. Ant kepimo skardos, išklotos sviestiniu popieriumi, išspauskite apskritus arba pailgus pyragaičius.

Labai gražiai atrodo "dvynukai": po du sulipę apskriti maži pyragaičiai, kurie vėliau bus to paties pyragaičio biskvitu. Kepkite 8-10 min. 190 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje -II-III padala).

Orkaitės dureles palikite šiek tiek pravertas, kad lengvai išeitų išsiskyrę garai. Į orkaitės dureles paprasčiausiai įstatykite medinį šaukštą. Ataušusius kepinėlius atskirkite nuo popieriaus. Pyragaičių viršų aptepkite kremais. Dar gražiau atrodys, jei kremą išspauskite konditeriniu švirkštu.

Visi kremai turi būti stipriai aromatizuoti, kadangi biskvitai yra gan saldūs. Kremus pagardinkite, įdėdami didesnį kiekį kavos, šokolado ar vaisių sulčių. Pyragaičiams glazūruoti paruoškite didesnį kiekį baltojo glajaus.; Jį padalinkite į keturias dalis.

Kiekvieną dalį nuspalvinkite, pridėję skirtingų priedų. Glajaus spalvą parinkite pagal įdaro skonį, pavyzdžiui, citrinų pyragaičių glajų dažykite šviesiai geltonai, žemuogių ir vyšnių-švelniai rožine spalva. Jei spalvinsite valgomaisiais dažais, jų dėkite labai mažai (1-2 kruopeles), nes labai ryškūs pyragaičiai nebus tokie gražūs.

Geriausia dažyti natūraliais produktais: šafrano milteliais, tirpia kava ar tirštomis vyšnių sultimis. Šiuos produktus įmaišykite į paruoštą glajų.Pyragaičius aptepkite glajumi ir padėkite ant grotelių, kad apdžiūtų. Puošimui naudokite kitos spalvos glajų, nei apteptas pyragaitis.

Puošti galite taip pat savo pasigaminta tūtele iš polietileno maišelio. Glajumi pieškite įvairias linijas, gėlytes, lapelius ir t.t. Jūsų išmonei keliai atviri. Puoškite mažais vaisių cukrinukais, kapotais pistacijos riešutais ar spalvotais cukriniais trupinėliais, želė saldainiukais. Pyragaičius sudėkite į mažus popierinius krepšelius.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668