Energetinė vertė: 3450 kcal
2 1/2 kg kiaulės galvos,
1 1/2 stiklinės miežinių kruopų,
1 kg raugintų kopūstų,
1 svogūnas,
mairūno,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuvalytą kiaulės galvą išvirkite su prieskoniais. Likusiame galvos sultinyje išvirkite tirštą miežinių kruopų košę. Galvos mėsą atskirkite nuo kaulų, sumalkite. Raugintus kopūstus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su mėsa ir kruopų koše.
Sudėkite prieskonius, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Masę sudėkite į riebalais išteptą gilų puodą ir virkite, įstačius į kitą puodą su vandeniu 2 valandas. Išvertus į lėkštę, paduokite karštą su virtomis bulvėmis arba šaltą užkandžiams.