Energetinė vertė: 2083 kcal
1 stiklinė miežinių kruopų,
virta širdis,
2 svogūnai,
1 kiaušinis,
3 šaukštai džiuvėsėlių,
1 šaukštas riebalų,
pipirų,
druskos.
P a d a ž u i:
1/2 stiklinės grietinės,
3 šaukštai pomidorų tyrės,
druskos.
S a l o t o m s:
300 g burokėlių,
1 šaukštas krienų,
acto,
druskos,
cukraus,
anyžių sėklų.
GAMINIMAS:
Kruopas apvirkite. Išvirusią širdį apkepinkite ir sumalkite. Kruopas, kiaušinį, džiuvėsėlius, prieskonius ir maltą mėsą bei pakepintus svogūnus gerai suminkykite. Iš masės darykite apvalius maltinius, juos pavoliokite džiuvėsėliuose ir kepkite karštuose riebaluose. Paduokite su pomidorų padažu ir burokėlių salotomis.
P a d a ž u i pomidorų tyrę užvirinkite, supilkite grietinę ir druską, pakaitinkite.
S a l o t o m s virtus burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais ir užpilkite marinatu. Paduodant sumaišykite su krienais ir apibarstykite anyžiais.