Energetinė vertė: 1700 kcal
1 kopūsto gūžė,
500 g žuvies,
2 kiaušiniai,
2 bandelės,
100 g lašinukų,
2 svogūnai,
500 g bulvių,
citrinos žievelės,
druskos.
GAMINIMAS:
Kopūstą apvirinkite pasūdytame vandenyje ir išskirstykite atskirais lapais. Žuvį (galima naudoti šaldytą), nuvalykite, išimkite kaulus ir sumalkite. Kartu galima sumalti mažus kopūsto lapus. Į sumaltą žuvį sudėkite išmirkytas bandeles, trynius, prieskonius ir plaktą baltymą.
Į kopūsto lapus dėkite žuvies įdaro, susukite ir kopūstainius apkepinkite su lašinukais. Puodo dugną išklokite plonai supjaustytais lašinukais, sudėkite kopūstainius, užpilkite sultiniu ar vandeniu ir troškinkite 1 valandą. Ištroškintus kopūstainius paduokite su virtomis bulvėmis.
Vietoj žuvies įdarui galima naudoti silkę, 4 silkes smulkiai supjaustykite, sumaišykite su 4 išmirkytomis bandelėmis. 1 šaukštu riebalų ir 2 smulkiai supjaustytais svogūnais. Į masę įberkite pipirų ir mairūno. Įdarą suvyniokite į apvirtus kopūstlapius, apkepinkite ir ištroškinkite.