Energetinė vertė: 2040 kcal
500 g mėsos (be kaulų),
2 svogūnai,
1 šaukštas taukų,
2 šaukštai pomidorų tyrės,
pipirų,
lauro lapelių,
sultinio,
druskos,
miltų.
K u k u l i a m s:
1 1/2 stiklinės miltų,
1/2 stiklinės pieno,
mielių,
druskos.
GAMINIMAS:
Kubeliais supjaustytą mėsą apkepinkite taukuose. Mėsai aprausvėjus, sudėkite supjaustytus svogūnus, miltus ir pomidorų tyrę, užpilkite mėsos sultiniu, sudėkite prieskonius, pasūdykite ir uždengus troškinkite orkaitėje.
Mieles ištrinkite su pienu, sudėkite miltus ir druską. Užmaišykite tirštą tešlą, ją gerai išplakite ir leiskite pakilti. Pakilusią tešlą dėkite ant besitroškinančios mėsos. Sudėjus visą tešlą, indą uždenkite ir toliau troškinkite. Mėsai suminkštėjus, dangtį nuimkite ir dar kepkite, kol kukuliai aprausvės.