Lietuviška pievagrybių sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lietuviška pievagrybių sriuba


INGREDIENTAI:

250 g šviežių baltųjų pievagrybių, supjaustytų griežinėliais,
1 l sultinio ar vandens,
1 mažo svogūno,
gabalėlio saliero,
50 g sviesto,
1 nedidelės morkos, supjaustytos griežinėliais,
4-5 bulvių,
1/4 rauginto agurko,
keleto svogūnų laiškų ir salierų lapų,
trupučio pipirų,
druskos pagal skonį.


GAMINIMAS:

Į verdantį vandenį arba sultinį sudėkite supjaustytas bulves. Kol verda bulvės, keptuvėje ištirpdytame svieste patroškinkite susmulkintą svogūną, salierą, morkas ir grybų griežinėlius. Kai bulvės apvirs, įpilkite patroškintus grybus bei daržoves, suberkite pipirus, druską ir dar apie 10 min. pavirkite.

Baigiant virti, sudėkite plonais griežinėliais supjaustytą raugintą agurką ir susmulkintus svogūno laiškus. Į sriubą, kuriai gaminti imamas ne sultinys, o vanduo, įdėkite du šaukštus sviesto. Patiekdami, sriubą papuoškite saliero lapeliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668