250 g šviežių baltųjų pievagrybių, supjaustytų griežinėliais,
1 didelio, kubeliais supjaustyto svogūno,
1 šaukštelio aliejaus,
1 morkos, supjaustytos šiaudeliais,
1 stiklinės mirkytų perlinių kruopų,
1 šaukštelio džiovinto rozmarino,
1 lauro lapo,
petražolių arba krapų šakelių, papuošimui.
GAMINIMAS:
Aliejuje pakepinkite svogūną. Į prikaistuvį įpilkite 1 litrą vandens, sudėkite grybus, morkas, perlines kruopas, rozmariną ir lauro lapą. Užvirinkite. Sumažinkite karštį, uždenkite ir pavirinkite ant silpnos ugnies apie 30 min., kol suminkštės perlinės kruopos. Išimkite lauro lapą. Patiekdami, sriubą papuoškite petražolių arba krapų šakelėmis.