Energetinė vertė: 2962 kcal
T e š l a i:
1 1/2 stiklinės miltų,
100 g margarino,
2 šaukštai cukraus,
1 kiaušinis,
druskos.
Į d a r u i:
250 g varškės,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai cukraus,
4 šaukštai džiuvėsėlių,
3 šaukštai bruknių.
GAMINIMAS:
Miltus supilkite ant lentos, margariną smulkiai supjaustykite ar sukapokite, įmuškite kiaušinį, sudėkite cukrų, druską, suminkykite ir, jei tešla kieta, įpilkite 1-2 šaukštus vandens. Tešlą palaikykite 30 minnučių šaltoje vietoje, iškočiokite du 1 cm storio lakštus ir vienu išklokite apkepo indą.
Į d a r u i varškę pertrinkite, trynį išsukite su 1 šaukštu cukraus. Į varškę sudėkite trynius, džiuvėsėlius, nuplautas ir gerai sutrintas bruknes. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi ir atsargiai įmaišykite į varškę. Paruoštą įdarą sukrėskite ant tešlos į apkepo indą, viršų uždenkite tešlos lakštu su skylute viduryje garams išeiti ir patepkite kiaušiniu. Kepkite 40 minučių.