Energetinė vertė: 3197 kcal
1 kg obuolių,
500 g maltos mėsos,
1 šaukštas sviesto,
1 kiaušinis,
druskos.
P a d a ž u i:
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
3 šaukštai cukraus,
2 stiklinės vandens ar sultinio.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite, nupjaukite viršūnes, išskobkite vidurius. Maltą mėsą pakepinkite svieste, įmuškite kiaušinį, supilkite druską ir gerai išsukite. Šia mase įdarykite obuolius, uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis ir sudėkite į žemą, riebalais išteptą puodą. Miltus pakepinkite svieste, atskieskite vandeniu, įberkite cukraus ir pavirinkite. Šiuo padažu užpilkite obuolius ir uždengus ištroškinkite.