500 g miltų,
1 pakelis sausų mielių,
250 ml pieno,
50 g cukraus,
50 g sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
200 g lašinukų,
1 nedidelis svogūnas,
žiupsnelis kvapiųjų pipirų,
truputis cinamono,
2-3 šaukštai džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Šiltame piene ištirpinkite cukrų, suberkite mieles ir palaukite, kol suputos. Suberkite miltus, druską, įmuškite kiaušinį, įpjaustykite minkšto sviesto ar margarino. Viską gerai išmaišykite. Tešla minkykite 10–15 min. ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų. Įdarui smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite su trupučiu riebalų. Į tą pačią keptuvę sudėkite supjaustytus lašinukus ir pašildykite. Į lašinukus suberkite prieskonius, džiūvėsėlius ir išmaišykite.
Pakilusią tešlą iškočiokite 1 cm storio papločiu. Iš jo stikline išspauskite skritulėlius, ant kiekvieno dėkite po šaukštelį įdaro. Skritulėlį sulenkite ir gerai užspaudę kraštus, dėkite į skardą siūle į apačią. Palikite 10-15 min., kad pakiltų. Pakilusias bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite apie 20 min.