600 g kiaulienos nugarinės,
nedidelis konservuotų voveraičių,
pagal skonį druskos,
pipirų,
aliejaus kepti,
10 nedidelių bulvių,
po 3 šaukštus sviesto ir garstyčių grūdelių.
P a d a ž u i:
šaukštas sviesto,
šaaukštas miltų,
indelis grietinėlės,
druskos,
2 šaukštai marinuotų žaliųjų pipirų grūdelių.
GAMINIMAS:
Bulves nušveiskite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išvirkite, kad nesukristų, tada jas dar pakepinkite svieste su garstyčiomis. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, įtrinkite druska, pipirais ir kepkite maždaug po 3 minutes kiekvieną pusę, kol mėsa viduje gerai iškeps.
Padėkite šiltai. Paruoškite padažą: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydami pakepinkite, kol susidarys vientisa masė. Po truputį, irgi nuolat maišant, supilkite grietinėlę ir sumeskite nuvarvintus žaliųjų pipirų grūdelius. Kepsnį tiekite su kiaurasamtyje nuvarvintomis voveraitėmis, keptomis bulvėmis ir žaliųjų pipirų padažu.