T e š l a i:
pakelis sviesto,
3 stiklinės miltų,
4 šaukštai grietinės,
kiaušinis,
pagal skonį druskos.
Į d a r u i:
2 pakeliai riebios varškės,
200 g svogūnų laiškų,
200 g špinatų,
100 g tarkuoto sūrio,
nedidelis indelis grietinės,
3 kiaušiniai,
pagal skonį druskos,
pipirų,
kapotų žalumynų,
šaukštas sviesto.
GAMINIMAS:
Pirmiausia užminkykite tešlą: sviestą su miltais sukapokite plačiu peiliu, įmuškite kiaušinį, sukrėskite grietinę, pasūdykite, užminkykite vientisą tešlą, ją padalykite į dvi dalis ir nors valandai padėkite į šaldytuvą. Svogūnų laiškus ir špinatus nuplaukite, susmulkinkite, labai trumpai pakepinkite svieste, tada atvėsinkite.
Kol tešla šals, pasiruoškite įdarą: varškę iki vientisos masės išplakite su grietine, kiaušiniais, sukrėskitę tarkuotą sūrį ir atvėsintus žalumynus, įdarą pasūdykite, pagardinkite pipirais. Tešlos gabalus iškočiokite. Vieną klokite į apvalią kepimo skardą, ant viršaus krėskite varškės ir svogūnų įdaro, tada užklokite kitu tešlos lapu.
Pyrago kraštelius dailiai užlankstykite, viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite jį karštoje orkaitėje apie 40 min. Galite valgyti su grietine.