500 g obuolių,
2 stiklinių miltų,
2 kiaušinių,
125 g sviesto,
1 stiklinės cukraus,
1 šaukštelio apelsinų esencijos,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų džiūvėsėlių,
2 šaukštelių prieskonių (gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, cinamono, kardamono),
cukraus pudros papuošti.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite. Trynius trinkite su cukrumi, kol sutirštės. Toliau trindami sukrėskite obuolius, sviestą, suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, prieskonius, įpilkite apelsinų esencijos.
Pabaigoje supilkite gerai išplaktus baltymus ir gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą pašaukite į 160 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 40-45 min. Meduolį atvėsinkite ir gausiai pabarstykite cukraus pudra.