Maskarponės tortas su uogomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Maskarponės tortas su uogomis


INGREDIENTAI:

P a g r i d u i:
150 g sausainių,
50 g sviesto.

Į d a r u i:
3 šaukšelių želatinos,
6 šaukštų šalto virinto vandens,
500 g maskarponės sūrio,
1 nutarkuotos citrinos žievelės,
450 g riebios grietinėlės,
150 g "Dansukker" cukraus,
pusės citrinos sulčių.

U ž p i l u i:
250 g įvairių uogų,
4 šaukštų "Dansukker" cukraus miltelių,
2 šaukštų citrinų sulčių,
1 šaukšto krakmolo,
4 šaukštų virinto vandens,
mėtų lapelių papuošti.


GAMINIMAS:

Sausainius susmulkinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Sudėkite į torto formą ir gerai paspauskite. Padėkite į šaldytuvą atšalti. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Maskarponės sūrį, grietinėlę, cukraus miltelius, citrinos žievelę, sultis ir želatiną išplakite iki vientisos masės. Sukrėskite masę ant paruošto sausainių pagrindo, išlyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą stingti. Uogas suberkite į puodą su cukrumi ir citrinų sultimis.

Sumaišykite krakmolą su nedideliu kiekiu vandens ir supilkite į puodą su uogomis. Kaitinkite uogas ant silpnos ugnies vis pamaišydami, kol masė sutirštės ir uogos šiek tiek suminkštės. Ataušusias uogas užpilkite ant torto ir gerai atšaldykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668