1,8 kg kiaulienos kumpio,
4-5 svogūnų,
4 šaukštų pomidorų tyrės,
1 trynio,
100 g fermentinio sūrio,
1/2 citrinos žievelės,
petražolių,
pipirų,
druskos,
aliejaus kepti.
M a r i n a t u i:
1/2 stiklinės obuolių acto,
5 šaukštų pomidorų tyrės,
1/2 citrinos sulčių,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Paruoškite marinatą, kumpį marinuokite per naktį. Tuomet kartu su marinatu mėsą dėkite į skardą ir kepkite apie 1,5 val., palaistykite kepant susidariusiu skysčiu. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite susmulkintus svogūnus, įdėkite pomidorų tyrės ir prieskonių.
Kai masė atvės, sudėkite trynį, tarkuotą fermentinį sūrį bei citrinos žievelę, smulkintas petražoles ir viską gerai išmaišykite. Du kartus įpjaukite kiaulienos kepsnį, prikimškite paruoštos svogūnų masės. Jos užtepkite ir ant kepsnio viršaus. Viską kepkite dar 1 val.