po 300 g jautienos ir kiaulienos filė,
1/2 stiklinės pieno,
1 bandelės,
1 svogūno,
1 kiaušinio,
5-6 konservuotų agurkų.
M a r i n a t u i:
1 šaukštelio garstyčių,
2 šaukštų vynuogių acto,
2 šaukštų aliejaus,
2 skiltelių česnako,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Paruoškite marinatą: susmulkinkite česnaką, sumaišykite su actu, garstyčiomis, žiupsneliu druskos, pipirais bei aliejumi. Mėsą supjaustykite gabaliukais, apliekite marinatu ir išmaišę valandai padėkite į šaldytuvą.
Agurkus supjaustykite skiltelėmis išilgai, svogūną susmulkinkite, o bandelę pamerkite į pieną. Pasimarinavusią mėsą sumalkite, įdėkite svogūną, kiaušinį, bandelę, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Tada imkite po nedidelį kiekį maltos mėsos, į jos vidurį dėkite po keletą agurko gabaliukų ir padarykite ritinėlius. Juos dėkite ant grotelių ir kepkite 10-15 min. iš kiekvienos pusės. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.