4 kiaulienos pjausnių (sprandinės arba nugarinės po 200 g),
4 šaukštų alyvų aliejaus,
8 vyšninių pomidorų,
kelių žalių šalavijų lapelių,
800 g bulvių,
4 šaukštų sviesto,
60 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
600 g špinatų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Mėsos pjausnius išmuškite, apibarstykite druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus alyvų aliejaus ir apkepkite mėsą. Pomidorus perpjaukite per pusę, kartu su šalavijų lapeliais sudėkite į mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir patroškinkite 5 min.
Galite įpilti šlakelį vandens arba vyno. Bulves nulupkite, išvirkite, sutrinkite košę ir lengvai apkepinkite įkaitintame svieste, pabarstykite druska, pipirais ir suberkite griežinėliais pjaustytas žaliąsias alyvuoges.
Špinatus nuplaukite ir lengvai apkepinkite likusiame aliejuje, kol pakeis spalvą, pagardinkite druska ir pipirais. Bulves su alyvuogėmis ir špinatais dėkite į lėkštes, ant viršaus-po mėsos kepsnį su pomidorais ir šalavijais bei patiekite į stalą.