1,5 kg kiaulienos kumpio,
5 džiovintų slyvų be kauliukų,
2 svogūnų,
200 g džiovintų abrikosų,
2 šaukštų sviesto,
0,5 stiklinės sauso raudonojo vyno,
3 skiltelių česnako,
druskos,
pipirų,
šafrano-pagal skonį,
žalumynų papuošti,
nedidelės kopūsto gūžės.
GAMINIMAS:
Paruoštoje mėsoje padarykite įpjovimus-kišenėles. Česnako skilteles perpjaukite perpus. Džiovintas slyvas ir abrikosus nuplikykite verdančiu vandeniu. Į kišenėles sukaišiokite česnaką ir slyvas. Kumpį įtrinkite druska, pipirais, šafranu, apšlakstykite vynu. Svogūnus supjaustykite žiedais.
Kepimo formą patepkite sviestu, išklokite folija. Sudėkite mėsą svogūnus, džiovintus abrikosus, pašlakstykite vynu ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Apkepkite kopūstus su sūriu. Iškepusią mėsą padėkite į lėkštę, pabarstykite žalumynais, patiekite su apkeptomis daržovėmis.