Viščiuko,
200 g sviesto,
citrinos,
šaukštelio kmynų,
5 rūgščių obuolių,
druskos.
GAMINIMAS:
Išdarinėtą viščiuką perpjaukite į 4 dalis. Viršų ištrinkite pusės citrinos sultimis. Keptuvėje tirpinkite sviestą, į jį dėkite viščiuko gabalėlius ir abi puses apkepkite. Paskui indą uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies. Suminkštėjusią mėsą pabarstykite druska.
Obuolius nulupkite, perojaukite į 4 dalis, išimkite sėklalizdžius. Skilteles suberkite į karštą sviestą, kuriame kepė mėsa, ir kepkite iš visų pusių, kad tik pagelstų. Į lėkštę dėkite viščiuko gabalėlius, pakepintus obuolius, pabarstykite kmynais ir puoškite likusia citrina.