apie 1,5 kg anties,
druskos,
pipirų,
2 šaukštų džiovintų prieskonių (mairūnų, kalendrų, krapų, bazilikų).
Į d a r u i:
2 morkų,
1 mažos saliero šaknies,
1 svogūno,
3-4 salierų lapkočių,
1 obuolio,
džiovintų čiobrelių,
raudonėlių,
kmynų,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepti.
G a r n y r u i:
aliejuje kepintos bulvytės,
maži svogūnėliai,
morkytės.
GAMINIMAS:
Paruoštą antį įtrinkite prieskoniais ir palaikykite 2-3 val. Morkas, saliero šaknį, obuolį, svogūną sutarkuokite mažais šiaudeliais, susmulkinkite salierų lapkočius, įberkite kmynų, druskos, pipirų, dėkite į keptuvę ir trumpai apkepkite aliejuje.
Atvėsusį įdarą sudėkite į antį. Ją patepkite aliejumi ir dėkite ant skardos. Kepkite 165 laipsnių karščio orkaitėje apie 1,5 val. į skardą vis įpilant vandens. Puoškite čiobreliais.