1,5 kg vištų sparnelių.
M a r i n a t u i:
2 šaukštų rudojo cukraus,
po 2 šaukštus vynuogių acto ir sojų padažo,
skiltelės česnako,
2 šaukštų aliejaus,
žiupsnelio kajeno pipirų,
vištienos prieskonių.
P a d a ž u i:
200 g šaldytų braškių,
100 ml grietinės,
1 šaukšto sojų padažo,
šaukštelio žaliųjų pipirų žirnelių,
druskos,
cukraus.
GAMINIMAS:
Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su actu, sojų padažu, aliejumi, ruduoju cukrumi, žiupsneliu kajeno pipirų, įberkite vištienos prieskonių. Vištos sparnelius apliekite marinatu ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Skardą išklokite aliuminio folija, ją pašlakstykite aliejumi, išdėliokite vištieną ir pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite apie 10 min., po to apverskite, pakepinkite dar 5 min., apšlakstykite marinatu ir dar 10 min. pašaukite į orkaitę.
Paruoškite padažą: braškes atšildykite, nupilkite vandenį. Grietinę sumaišykite kartu su braškėmis ir sojų padažu, pagardinkite druska, cukrumi, įberkite žaliųjų pipirų žirnelių ir išmaišykite. Vištų sparnelius į stalą patiekite su braškių padažu.