50 g gražgarsčių,
200 g sūrio,
5 šaukštų augalinio aliejaus,
šaukšto riešutų aliejaus,
1/4 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio švelnių garstyčių,
1/4 šaukštelio stambiai maltų juodųjų pipirų,
20 g maltų lazdynų riešutų,
cukraus.
GAMINIMAS:
Salotas susmulkinkite, kelias palikite sveikas. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais. Aliejų sumaišykite, suberkite riešutus, sudėkite prieskonius, smulkintas salotas, viską išmaišykite. Išsukite grietinės tirštumo masę.
Ja ištepkite vieną sūrio griežinėlio pusę ir jį susukite. Lėkštę išklokite likusiomis salotomis, į vidurį pastatykite indelį su paruošta likusia mase ir aplink išdėliokite sūrio vyniotinukus. Patiekite su juodos duonos riekelėmis.