300-400 g elnienos kumpio arba nugarinės (tinka ir jautiena),
25 g alyvų aliejaus,
100 ml raudonojo vyno,
malūnėlio su miško prieskoniais "Santa Maria Forest Blend",
aštrių mėsos prieskonių "Santa Maria",
grūstų juodųjų pipirų "Santa Maria",
150 ml jautienos sultinio,
50 g rūkytos šoninės,
30 g svogūnų,
30 g morkų,
15 g raudonųjų serbentų džemo,
druskos.
GAMINIMAS:
Elnieną supjaustykite griežinėliais, įtrinkite prieskoniais, supilkite vyną, pusę aliejaus, sumaišykite. Marinuokite šaldytuve 24 valandas. Marinuotą mėsą pavoliokite miltuose, pakepkite ant keptuvės su aliejumi.
Pjaustytą šoninę bei daržoves apkepkite 5 min. Po to supilkite sultinį, marinatą, sudėkite džemą, dar pavirkite 2-3 min. Sudėkite elnieną, pagardinkite prieskoniais ir uždengę troškinkite ant silpnos ugnies 1-2 valandas.