Aguonų vainikas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aguonų vainikas


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

2 stiklinių pieno,
10-15 g sausų mielių (gali būti šviežios),
75 g sviesto,
500 g miltų,
1,5 stiklinės cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės,
3 kiaušinių,
2,5-3 stiklinių aguonų,
4 šaukštų smulkintų migdolų,
2 šaukštų graikinių riešutų,
200 g džiovintų abrikosų,
cukraus pudros,
šokolado papuošti.

GAMINIMAS:

Mieles ištirpinkite 1 stiklinėje šilto pieno. Ištirpinkite sviestą. Giliame dubenyje elekltriniu plakikliu išplakite kiaušinį ir 0,5 stiklinės cukraus, suberkite persijotus miltus, citrinos žievelę, išmaišykite. Pamažu supilkite ištirpintas mieles, sviestą ir išminkykite glotnią tešlą.

Paruoštą tešlą uždenkite rankšluoščiu ir palikite 45 min. šiltoje vietoje. Abrikosus užplikykite verdančiu vandeniu, nupilkite vandenį, nusausinkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. 2 šaukštus atidėkite papuošti. Likusį pieną supilkite į puodą, užvirinkite, nukaiskite. Suberkite aguonas, riešutus, stiklinę cukraus, vanilinio cukraus, išmaišykite ir atvėsinkite.

Įmuškite 2 kiaušinius, išmaišykite-įdaras paruoštas. Pakilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos, kad gautumėte stačiakampį. Ant lakšto dėkite aguonų įdaro 2 cm nuo krašto, užbarstykite smulkintų abrikosų ir atsargiai susukite vyniotinį. Galus kruopščiai sujunkite. Vainiką dėkite į specialią kekso formą su išpjova viduryje.

Palikite 30 min. šiltoje vietoje. Tuomet pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 50 minučių. Iškepusį vainiką atvėsinkite, apliekite šokoladu, ištirpintu karšto vandens vonelėje. Iš cukraus pudros paruoškite baltą glajų ir konditeriniu švirkštu arba maišeliu nupieškite snaiges.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668