Ryžių apkepas su obuoliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ryžių apkepas su obuoliais


INGREDIENTAI:

1 stiklinė ryžių,
3 stiklinės pieno, atskiesto perpus su vandeniu,
100 g sviesto,
2—3 kiaušiniai,
2—3 šaukštai cukraus,
6—8 obuoliai,
cinamono,
citrinos nutarkuotos žievelės,
druskos.


GAMINIMAS:

Išverdama tiršta biri ryžių košė. Obuoliai supjaustomi skiltelėmis. Kiaušiniai išplakami su trupučiu pieno. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą ar apkepo indą - 2—3cm sluoksneliu sudedama ryžių košė. Ant jos suberiami supjaustyti obuoliai, užberiamas cukrus, prieskoniai, užpilami suplakti kiaušiniai ir uždėliojami sviesto gabalėliai. Kepama orkaitėje ar krosnyje apie 30 min. Panašiai su obuoliais kepamas ir sorų kruopų apkepas. Valgomas šiltas arba šaltas užsigeriant pienu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668