1 stiklinė ryžių,
3 stiklinės pieno, atskiesto perpus su vandeniu,
100 g sviesto,
2-3 kiaušiniai,
2-3 šaukštai cukraus,
6-8 obuoliai,
cinamono,
citrinos nutarkuotos žievelės,
druskos.
GAMINIMAS:
Išverdama tiršta biri ryžių košė. Obuoliai supjaustomi skiltelėmis. Kiaušiniai išplakami su trupučiu pieno. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą ar apkepo indą - 2-3cm sluoksneliu sudedama ryžių košė. Ant jos suberiami supjaustyti obuoliai, užberiamas cukrus, prieskoniai, užpilami suplakti kiaušiniai ir uždėliojami sviesto gabalėliai. Kepama orkaitėje ar krosnyje apie 30 min. Panašiai su obuoliais kepamas ir sorų kruopų apkepas. Valgomas šiltas arba šaltas užsigeriant pienu.