Energetinė vertė: 2280 kcal
2 silkės,
2 rauginti agurkai,
2 salierai,
2 obuoliai,
200 g bulvių,
200 g keptos veršienos,
100 g virto kumpio,
1 stiklinė majonezo,
druskos,
salotų.
GAMINIMAS:
Silkes išmirkykite, nulupkite ir išimkite kaulus. Daržoves ir mėsą supjaustykite smulkiais kubeliais, pasūdykite ir, užpylus majonezu, gerai išmaišykite. Šiomis salotomis galima įdaryti pomidorus arba vamzdeliais susuktas virto kumpio riekelėmis.
Į pomidorus pridėkite kokio nors užkandinio sviesto, pavyzdžiui, paruošto iš 50 g sviesto ir 150 g šprotų, silkių ar kapoto kumpio. Į išilgai perpjautas, išskobtas ir nuluptas agurkų puseles ptidėkite mėsos ar žuvies salotų su majonezu. Mėsos salotoms skirtą smulkiai supjaustytą paukštieną ar kepsnio mėsą (galima įmaišyti troškintų žaliųjų žirnelių) apipilkite majonezo.
Paduodant lėkštę išklokite salotų lapais, o ant jų sudėkite pomidorus, agurkus, ir įdarytus kumpio vamzdelius. Papuoškite virto kiaušinio skiltelėmis.