Duonos apkepas su obuoliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Duonos apkepas su obuoliais


INGREDIENTAI:

1,5 stiklinės senos sutrupintos juodos duonos,
50 g sviesto,
25 g cukraus,
3 obuoliai,
1/4 stiklinės vandens,
50 g cukraus,
cinamono,
citrinos žievelių.


GAMINIMAS:

Duonos trupinukai pakepinami keptuvėje su sviestu ir cukrumi. Obuoliai nulupami ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi nedideliais gabalėliais. Į verdantį su cukrumi ir cinamonu bei citrinos žievelėmis vandenį suberiami obuoliai ir pakaitinama, kol suminkštės. Forma arba ugniai atsparus indas ištepamas sviestu (į dugną įklojamas pergamentas, jei į stalą numatoma patiekti išverstą iš formos) ir pabarstoma džiūvėsėliais. Į formą dedama sluoksniais duona ir obuoliai. Viršutinė ir apatinė eilė turi būti džiūvėsėlių. Viršus uždengiamas storai sviestu išteptu pergamentu, ranka stipriai suspaudžiama ir 15—20 min kepama karštoje orkaitėje. Išimtas truputį atvėsęs gaminys išverčiamas į lėkštę. Atskirai prie jo tiekiama saldintos grietinėlės ar virinto pieno su prieskoniais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668