1,5 stiklinės senos sutrupintos juodos duonos,
50 g sviesto,
25 g cukraus,
3 obuoliai,
1/4 stiklinės vandens,
50 g cukraus,
cinamono,
citrinos žievelių.
GAMINIMAS:
Duonos trupinukai pakepinami keptuvėje su sviestu ir cukrumi. Obuoliai nulupami ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi nedideliais gabalėliais. Į verdantį su cukrumi ir cinamonu bei citrinos žievelėmis vandenį suberiami obuoliai ir pakaitinama, kol suminkštės. Forma arba ugniai atsparus indas ištepamas sviestu (į dugną įklojamas pergamentas, jei į stalą numatoma patiekti išverstą iš formos) ir pabarstoma džiūvėsėliais. Į formą dedama sluoksniais duona ir obuoliai. Viršutinė ir apatinė eilė turi būti džiūvėsėlių. Viršus uždengiamas storai sviestu išteptu pergamentu, ranka stipriai suspaudžiama ir 15-20 min kepama karštoje orkaitėje. Išimtas truputį atvėsęs gaminys išverčiamas į lėkštę. Atskirai prie jo tiekiama saldintos grietinėlės ar virinto pieno su prieskoniais.