400 g konservuotų avinžirnių,
pusė raudonojo svogūno,
2 skiltelės česnako,
šviežia aitrioji paprika,
2 šaukšteliai kario miltelių,
šaukštelis kepintų kuminų sėklų,
pusė stiklinės džiūvėsėlių,
pusė stiklinės kapotų šviežios kalendros lapelių,
pora šaukštų pjaustytų svogūnų laiškų,
dviejų žaliųjų citrinų sultys,
druskos,
miltų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Aliejuje pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, aitriąją papriką, karį ir kuminus, pabaigoje išspauskite česnakus. Avinžirnius nusunkite, suberkite į smulkintuvo indą kartu su džiūvėsėliais, pakepintais prieskoniais, kapota kalendra ir svogūnų laiškais, supilkite citrinų sultis, pasūdykite.
Viską gerai susmulkinkite. Masė turi būti tokio kietumo, kad būtų galima formuoti rutuliukus. Jei tešla skystoka, įmaišykite miltų. Drėgnomis rankomis suformuokite kukulius ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Nedideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite avinžirnių kukulius ir skrudinkite, kol gražiai apskrus. Išgriebę nuvarvinkite. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, švelniu jogurto padažu ir paplotėliais.