6-8 nedideli obuoliai,
pusė citrinos,
250 ml kvietinių miltų,
arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
200 ml vandens,
kiaušinio baltymas,
litras aliejaus gruzdinti.
K a r a m e l e i:
trys šaukštai sviesto,
pusė puodelio cukraus,
sezamo sėklų.
GAMINIMAS:
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite šluotele, kol susidarys skysta tešla be gumuliukų. Atskirai elektriniu plakikliu iki standumo suplakite kiaušinio baltymą ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
Jei tešla skystoka, įmaišykite dar šiek tiek miltų. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir išskobkite sėklynus, supjaustykite skiltelėmis arba stambiais kubeliais. Apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis.
Puode arba gilioje keptuvėje iki 180 laipsnių temperatūros įkaitinkite aliejų. Patikrinkite, ar aliejus pakankamai įkaitęs: įmeskite baltos duonos gabalėlį, per minutę jis turėtų pagelsti ir pasidaryti traškus.
Pasmeikite obuolių gabalėlius šakute, pamirkykite gruzdinimo tešloje ir dėkite į karštus riebalus. Gruzdinkite, kol tešla gražiai paruduos, tik nesudeginkite. Kiaurasamčiu išgraibykite gruzdintus obuolius, sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai.
Paruoškite karamelę, nedideliame puode ant silpnos ugnies kaitinkite sviestą ir cukrų, kol švelniai paruduos. Sudėkite gruzdintus obuolius į lėkštę, apšlakstykite karšta karamele, apibarstykite sezamo sėklomis. Pasmeikite obuolio gabalėlį šakute, pamerkite į vandenį, kad karamelė atšaltų, ir ragaukite.