Tešlai:
2 kiaušiniai,
120 g miltų,
60 g krakmolo,
druskos.
Įdarui:
ketvirtadalis nedidelio kopūsto,
morka,
saldžioji paprika,
šviežių sojos pupelių daigų arba konservuotų bambukų ūglių,
svogūnų laiškų,
sojos padažo,
druskos,
litro aliejaus gruzdinti.
GAMINIMAS:
Iš miltų, krakmolo, kiaušinių, šiek tiek druskos ir 250 ml vandens užmaišykite skystą blynelių tešlą. Palikite maždaug valandą pastovėti. Kopūstą, morką, saldžiąją papriką, svogūnų laiškus ir bambukų ūglius supjaustykite smulkiais šiaudeliais, susmulkinkite sojos pupelių daigus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai pakepinkite daržoves neuždengtoje keptuvėje. Neperkepkite-daržovės turėtų apskrusti, bet likti traškios. Įdarą pasūdykite, pagardinkite sojos padažu, jei turite, įpilkite šlakelį ryžių acto.
Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi, įpilkite tešlos, tolygiai paskirstykite. Iškepkite plonesnius nei įprasti lietiniai blynelius. Blynelio viduryje dėkite šaukštą daržovių įdaro, pradėjus sukti, uždenkite kraštus į vidų, susukite ritinėlį, kraštą patepkite kiaušinio baltymu ir paspauskite.
Puode arba gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų iki 180 laipsnių, sudėkite suktinukus. Vienu metu gruzdinkite 4-5 suktinukus. Kepkite, kol gražiai apskrus, išgriebkite ir sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai.
Tiekite suktinukus su šviežių daržovių salotomis ir sojų padažu. Įdarui galite naudoti ir mėsą, pavyzdžiui, smulkiai kapotą kiaulieną arba vištieną, taip pat krevetes ir kiniškus grybus.