500 g grūdėtosios varškės,
200 g fermentinio sūrio,
apie 300 g šviežių špinatų,
po žiupsnį šviežių prieskoninių žolelių-krapų, bazilikų, rozmarinų, petražolių,
2 lakštai bemielės tešlos,
4 kiaušiniai.
GAMINIMAS:
Šaldytos tešlos lakštus reikėtų dar patampyti, kad taptų plonesni. Tada pusę lakšto klokite į kepimo skardą-kitą puse tešlos vėliau reikės užkloti įdarą. Į grūdėtąją varškę sudėkite smulkintas prieskonines žoleles, suplėšykite špinatų lapus, sutarkuokite fermentinį sūrį ir viską išmaišykite.
Gautą masę sudėkite ant tešlos, vienodai paskirstykite, užklokite lakštu, užlenkite ir užspauskite kraštelius. Maždaug 200 laipsnių karščio orkaitėje pyragą reikėtų kepti apie 1 valandą. Svarbu stebėti, kad kepinys įgautų gelsvą gintarinį atspalvį.
Siūloma pyragą patiekti su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir baltojo vyno taure, tačiau kiekvienas,paragavęs kepimo, pats nuspręs, su kuo šį užkandį pasiūlyti svečiams ar namiškiams.