700 g jautienos nugarinės,
3/4 šaukšto ištirpinto sviesto,
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų,
2 šaukštų konjako,
300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
2 kadagių uogų,
po 1 šaukštelį rozmarinų, čiobrelių, šalavijų,
2 obuolių,
125 ml raudonojo ir tiek pat baltojo vyno,
60 g cukraus,
125 g bruknių,
1 kiaušinio.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite sviestą, dėkite nugarinę ir greitai apkepkite iš visų pusių. Išimkite iš keptuvės, apibarstykite druska, pipirais, apipilkite konjaku ir uždenkite. Vėsinamą mėsą dažnai tepkite riebalais, kuriuose kepė. Sluoksniuotą tešlą uždenkite drobule ir palikite, kad atšiltų.
Grūstuvėje sugrūskite prieskoniais ir apibarstykite jais tešlą. Tešlos gabalėlius sudėkite šalia vienas kito ir iškočiokite. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir užvirinkite su baltuoju vynu. Kriaušių skilteles užvirinkite su raudonuoju vynu. Obuolius ir kriaušes palikite uždengtuose induose, kad atvėstų.
Po 4 šaukštus baltojo ir raudonojo vyno, kuriuose virė vaisiai, užvirinkite su cukrumi ir bruknėmis. Mėsą suvyniokite į tešlą. Viršų papuoškite tešlos juostelėmis, aptepkite kiaušiniu ir pašaukite į orkaitę. Patiekite su obuoliais ir kriaušėmis, bruknių padažu.