Gimtadienio kepsnys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Gimtadienio kepsnys


INGREDIENTAI:

700 g jautienos nugarinės,
3/4 šaukšto ištirpinto sviesto,
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų,
2 šaukštų konjako,
300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
2 kadagių uogų,
po 1 šaukštelį rozmarinų, čiobrelių, šalavijų,
2 obuolių,
125 ml raudonojo ir tiek pat baltojo vyno,
60 g cukraus,
125 g bruknių,
1 kiaušinio.


GAMINIMAS:

Keptuvėje įkaitinkite sviestą, dėkite nugarinę ir greitai apkepkite iš visų pusių. Išimkite iš keptuvės, apibarstykite druska, pipirais, apipilkite konjaku ir uždenkite. Vėsinamą mėsą dažnai tepkite riebalais, kuriuose kepė. Sluoksniuotą tešlą uždenkite drobule ir palikite, kad atšiltų.

Grūstuvėje sugrūskite prieskoniais ir apibarstykite jais tešlą. Tešlos gabalėlius sudėkite šalia vienas kito ir iškočiokite. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir užvirinkite su baltuoju vynu. Kriaušių skilteles užvirinkite su raudonuoju vynu. Obuolius ir kriaušes palikite uždengtuose induose, kad atvėstų.

Po 4 šaukštus baltojo ir raudonojo vyno, kuriuose virė vaisiai, užvirinkite su cukrumi ir bruknėmis. Mėsą suvyniokite į tešlą. Viršų papuoškite tešlos juostelėmis, aptepkite kiaušiniu ir pašaukite į orkaitę. Patiekite su obuoliais ir kriaušėmis, bruknių padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668