Energetinė vertė: 1828 kcal
500 g svogūnų,
250 g pomidorų,
1 šaukštas sviesto,
druskos,
cukraus.
M a l t i n i a m s:
250 g maltos jautienos,
250 g maltos kiaulienos,
1 bandelė,
1 šaukštas paruoštų garstyčių,
1 kiaušinis,
druskos,
pipirų,
250 g obuolių,
džiuvėsėlių,
riebalų.
GAMINIMAS:
Daržovienei svogūnus nulupkite, supjaustykite į 4 ar 8 dalis, sudėkite į puode ištirpintą sviestą ir uždengus troškinkite, kol suminkštės. Pomidorus, išėmus sėklas, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į svogūnus, pasūdykite, įberkite cukraus ir pavirinkite.
M a l t i n i a m s mėsą suminkykite su kiaušiniu, vandenyje ar piene išmirkyta bandele, garstyčiomis ir prieskoniais. Jei tešla skysta, įberkite šaukštą džiuvėsėlių. Obuolius supjaustykite skiltelėmis, įmaišykite į paruoštą mėsą. Suformuokite nedidelius maltinius, juos pavoliokite džiuvėsėliuose ir kepkite karštuose riebaluose. Patiekiant į pusdubenį sudėkite svogūnų daržovienę, o aplink-maltinius.