Energetinė vertė: 1536 kcal
500 g svogūnų,
2 šaukštai aliejaus,
1/2 šaukšto cukraus,
2 stiklinės mėsos sultinio.
Bulvių k o š e i:
500 g bulvių,
1stiklinė pieno,
100 g lašinukų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nedidelius (vienodo dydžio) svogūnus nulupkite ir apvirinkite sultinyje. Išėmus, vandeniui nuvarvėjus, sudėkite į verdantį aliejų, apibarstykite cukrumi ir parausvinkite, visą laiką kratant indą. Aprausvėjusius svogūnus užpilkite sultiniu arba dviem šaukštais vyno ir uždengus troškinkite, kol suminkštės.
Svogūnams suminkštėjus, puodą atidenkite, kad likęs sultinys išgaruotų. Išvirtas bulves sutrinkite, supilkite pieną, išsukite ir pakaitinkite. Į pusdubenį sukrėskite bulvių košę, apdėkite ją svogūnais ir užpilkite paspirgintais lašinukais.