3 kiaušiniai,
100g miltų,
1 stiklinė pieno,
riebalų kepimui,
100g braškių,
100g cukraus ir miltinio cukraus užbarstymui.
GAMINIMAS:
Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, suberiami miltai ir maišant supilamas pienas. Tada sudedami išplakti baltymai ir atsargiai išmaišoma.
Įkaitintuose riebaluose iškepami keturi blynai per visą keptuvę, dedami į didelę plokščią lėkštę, kiekvienas apdėliojamas perpus perpjautomis braškėmis (mažos nepjaustomos), pabarstant cukrum. Viršutinis blynas užbarstomas miltiniu cukrum.
Patiekiama su šaltu vaniliniu padažu, kuris gaminamas iš pieno, cukraus ir trupučio krakmolo. Kitaip tariant, išverdamas labai skystas pieno kisielius. Nukėlus nuo ugnies, į jį įmušamas 1 trynys, išmaišoma ir dar pakaitinama. Atšaldytas supilamas į padažinę.