Energetinė vertė: 1 žuvis (1 kg),
3 obuoliai,
3 šaukštai krienų,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštelis acto ar citrinos rūgšties,
druskos.
Bulvių k o š e i:
500 g bulvių,
1 stiklinė pieno,
druskos.
GAMINIMAS:
Žuvį nuvalykite, apšlakstykite rūgštimi, pasūdykite, įdėkite į riebalais išteptą skardą, aptepkite sviestu ir kepkite 20 minučių. Obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su smulkiai tarkuotais krienais.
Obuolius su krienais užtepkite ant iškepusios žuvies ir dar pakepkite, kol obuoliai suminkštės. Iškepusią žuvį atsargiai, kad nesuirtų, perkelkite į pailgą pusdubenį. Aplinkui šaukštu sudėkite bulvių košę.