3/4l. pieno,
75g cukraus,
vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai.
GAMINIMAS:
Baltymai (jų gali būti ir daugiau) išplakami iki standžių putų (palenkus indą, baltymai iš jo turi nekristi). Tada po šaukštą jie leidžiami į verdantį pieną. Apvirinus vieną pusę, apverčiama ir išverdama antroji pusė. Kiaurasamčiu išgriebiama į lėkštę. Pienas vėl užvirinamas ir juo užpilami su cukrumi ištrinti tryniai, išmaišoma ir pakaitinama, kol pradės šiek tiek tirštėti. Tada suberiamas vanilinis cukrus, atšaldoma ir supilama į gražų stiklinį dubenėlį. Sudedami išvirti baltymai. Galima niekutį patiekti ir atskiruose indeliuose.
Pastabos:
Šį patiekalą Aukštaitijoje moterys nešdavo eidamos lankyti gimdyvės.