600 g jautienos kepenų (4 gabalėliai po 150 g kiekvienas),
2 svogūnų,
2 stambių obuolių,
2 šaukštų kvietinių miltų,
100 g sviesto,
1 šaukštelio druskos,
pipirų (pagal skonį),
žalumynų.
GAMINIMAS:
Pašalinkite iš kepenų plėves ir gyslas. Supjaustykite svogūnus plonais griežinėliais ir nuplikykite juos verdančiu vandeniu. Išpjaukite obuolių sėklalizdžius ir supjaustykite juos į aštuonis gabalėlius.
Kiekvieną kepenų gabalą apvoliokite miltuose, po to būtinai nukratykite miltų perteklių. Įkaitinkite pusę sviesto, apkepinkite jame iš abiejų pusių obuolių skilteles ir išimkite jas iš keptuvės. Tada tuose pačiuose riebaluose apkepinkite svogūnus ir sumaišykite su obuoliais.
Ištirpinkite likusį sviestą ir apkepinkite jame kepenis (po 3 min. kiekvieną pusę), jas pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Prieš patiekdami į stalą sudėkite kepenų gabalus į pašildytas lėkštes ir papuoškite obuoliais, svogūnais, salotų lapais bei šviežiomis daržovėmis.