Energetinė vertė: 2605 kcal
2 l voveraičių,
2 šaukštai sviesto,
400 g lakštinių ar skrylių,
druskos,
kmynų,
svogūnų.
S a l o t o m s:
2 pomidorai,
2 obuoliai,
1 raugintas agurkas,
1 svogūnas,
1/2 stiklinės grietinės,
1 šaukštelis garstyčių,
druskos.
GAMINIMAS:
Grybus nuvalykite, gerai nuplaukite ir supjaustykite. Svogūną pakepinkite svieste, sudėkite grybus, kmynus, druską ir uždengus troškinkite 15 minučių. Atskirai išvirkite skrylius. Patiekiant nusunktus skrylius sumaišykite su ištroškintais grybais.
S a l o t o m s pomidorus, obuolius ir raugintą agurką supjaustykite plonais griežinėliais, susluoksniuokite ir apibarstykite smulkiai supjaustytais svogūnais bei druska. Grietinę suplakite su šaukšteliu garstyčių ir užpilkite ant salotų.